Rolo zavese sa motorom

Rolo zavese sa motorom

Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 

Rolo zavese sa motorom su mehanizmi koji se mogu ugraditi na unutrašnji ili spoljašnji deo prozora ili staklene površine. Ovi rolo sistemi u sebi imaju ugrađen bezšumni motor koji se pokreće jednostavnim dodirom na dugme daljinca ili prekidača. Osim što su veoma jednostavni za upotrebu, oni se mogu montirati na svim zidnim ili plafonskim površinama.


Ovaj način funkcionisanja je idealan za sve one koji žele da prekriju svoje staklene površnine. Ukoliko Vaši plafoni imaju veliku visinu, onda je automatsko pokretanje rolo ili zebra sistema mnogo jednostavnije. Nudimo Vam veliki izbor dezena, modela i boja platna za sve vrste mehanizama.
Postoji mogućnost programiranja daljinca tako da istovremeno možete kontrolisati čak devet različitih sistema. Ovaj način kontrole je idealan za sve kafiće, bašte, restorane ili poslovne objekte. Svi naši mehanizmi mogu da se naprave sa ili bez aluminijumske maske u beloj, sivoj ili crnoj boji.


ROLO ZAVESE SA MOTOROM ZA STAMBENE ENTERIJERE

Svaki stambeni enterijer ima određen stil, dizajn i način na koji je opremljen. Rolo ili zebra zavese u našoj ponudi možete pronaći u velikom broju različitih modela. Sigurni smo da će svaki kupac uspeti da pronađe dizajn koji mu se najviše uklapa uz enterijer. Rolo zavese se mogu jednostavno ugraditi iznad svakog prozora ili staklene površine.
Napominjemo da su svi modeli rolo zavese sa motorom potpuno tihi, odnosno bezšumni. To Vam može mnogo značiti ukoliko ne volite da čujete rad mašina u Vašem stambenom prostoru. Svi rolo ili zebra sistemi se mogu podizati ili spuštati po Vašoj želji. Nemata nikakvih ograničenja prilikom korišćenja, već sve kontrolišete jednostavnim dodirom na dugme daljinca ili prekidača.
Obzirom da su u pitanju stambeni enterijeri, postoji mnogo različitih modela materijala koje možete izabrati. Od jednostavnih i jednobojnih rolo materijala pa do prugastih ili šarenih zebra modela. Svaki od izabranih materijala se može napraviti po tačnim merama koje Vama odgovaraju. Budite uvereni da Vaše prozore možete ulepšati uklapanjem različitih pastelnih dezena. Dok isto tako možete staviti akcenat na prozore odabirom jarke i upečatljive boje rolo ili zebra dezena.

 

 

AUTOMATSKE ROLO ZAVESE ZA POSLOVNE PROSTORE


Poslovni prostori mogu da predstavljaju širok obim delatnosti. Pod tu grupu spadaju kancelarije, kafići, hoteli ili prodavnice. Svaki poslovni prostor treba da pruži maksimalan komfor i užitak svakom zaposlenom ali i klijentu. Iz tog razloga rolo zavese sa motorom se mogu odlično uklopiti uz svaki od napomenutih objekata.
Jednostavnim dodirom na dugme možete kontrolisati protok svetlosti kroz Vaš prozor. Svejedno je da li izaberete zebra zavese sa jednobojnom šarom ili Screen rolo zavesu, efekat je sličan. Razlika je u tome što u nekoliko sekundi možete napraviti ambijent koji se Vama dopada u datom trenutku.
Ovo je odlična ideja ukoliko imate puno staklenih površina koje su velikih dimenzija. Rolo ili zebra zavese nekada mogu da imaju vrlo teško platno materijala koje visi. Kada govorimo o visinama plafona koje idu preko tri metara, onda je ovo obavezna stvar.
Jedan daljinac može da kontroliše devet različitih mehanizama rolo ili zebra zavesa. To znači da možete svaki sistem pojedinačno odrediti koliko želite da spustite ili podignete. Ovaj način pomeranja je odličan za sve objekte koji imaju problema sa sunčevim zracima tokom dana.


IZBOR DEKORATIVNE ALUMINIJUMSKE MASKE

Izbor dekorativne aluminijumske maske može svakako ulepšati izgled bilo kog rolo ili zebra mehanizma. Ukoliko ne volite da vidite platno koje stoji namotano, onda definitivno izaberite neku od dekorativnih maski. Svi naše rolo zavese sa motorom se mogu poručiti uz više različitih boja maski. Bitno je napomenuti da će boja tega na kraju materijala uvek biti u boji maske koju odaberete.
Bela boja dekorativne maske je najpopularnija nijansa. Ona se može uklopiti uz gotovo sve boje zidova, jer je bela neutralna boja. Osim što rolo mehanizam uz belu masku deluje dosta efektno, veliki broj materijala se isto tako lepo uklapa.
Siva boja dekorativne maske kod rolo ili zebra zavesa može biti pun pogodak ukoliko sledite određena pravila. Vaša prostorija mora da poseduje prvenstveno sive detalje, bilo da je u pitanju boja zida ili model nameštaja.
Crna boja postaje sve popularnija jer je dosta upadljiva i moderna. Ona se koristi u svakom prostoru koji ima aluminijumsku stolariju, jarke boje zidova ili moderan nameštaj. Sa mehanizmima crne boje svakako možete napraviti jedan pravi akcenat na Vašim prozorima. U ovom slučaju preporučujemo da izaberete crnu, sivu ili braon rolo ili zebra zavesu jer se najbolje uklapaju.


MOTORNI ROLO MEHANIZMI BEZ MASKE


Iz više razloga se možete odlučiti da izaberete rolo mehanizam sa motorom ali koji će biti bez maske. Način funkcionisanja je potpuno identičan jer se radi o istom motoru. Jedina razlika je vizelni efekat dekorativne maske koji kupac može da primeti. Postoji više različitih stvari gde preporučujemo da se mehanizam koristi bez maske.
Prva i osnovna stvar je ukoliko Vaše dimenzije od poda do plafona prelaze četiri metara visine. Rolo zavese sa motorom mogu da izdrže do deset metara visine ali materijal ne može da stane pod masku. Previše debeo sloj materijala može da se zaglavi i mehanizam onda morate ručno osposobiti.
Druga stvar koja može da pravi pravu razliku je cena. Cena svakog rolo ili zebra sistema je uvek skuplja kada se sistem proizvodi sa maskom. Iz tog razloga mnogi veliki objekti jednostavno se zbog velike razlike u ceni mogu okrenuti modelima koji nemaju masku. Kada su visoke staklene površine u pitanju, maska gotovo da nema isti efekat kao kada je na nižoj visini.
Treća stvar koja je jako zanimljiva je to što je mehanizam bez maske dosta lakši. Postoje određena mesta na zidovima ili plafonu koja nisu urađena od kvalitetnih materijala. To znači da rolo zavesa sa motorom koje imaju masku jednostavno ne mogu da stoje čvrsto. Ovo je veoma redak slučaj ali se isto tako može desiti.
Na Vama je zapravo da odlučite koji mehanizam Vam se više dopada. Svaki model ima svoje određene prednosti i na Vama je da se odlučite za onaj pravi. Izbor materijala platna je apsolutno identičan za oba sistema i tu nema nikakve razlike. Uvek birajte po Vašim željama jer svaki od pomenutih rolo sistema će Vam trajati dugi niz godina.

 

GDE SE SVE MOGU UGRADITI MOTORNE ROLO ZAVESE


Motorne rolo zavese se zbog svojih drugačijih karakteristika mogu isključivo montirati na plafon ili na zid. Zbog svog velikog motora, ali i težine, nemoguće ih je montirati na sam okvir prozora. Moramo reći da su rolo zavese sa motorom svakako obimnije od svojih modela koji nemaju motor u sebi.
Iz ovog razloga sam način ugradnje je drugačiji i komplikovaniji. Za početak morate da imate izveden strujni kabl koji će se spojiti sa rolo mehanizmom. Naša proizvodnja svakako može izvući kabl motora iz mehanizma na levoj ili desno strani. Na Vama je da odredite koja strana Vam više odgovara kako bi spojili kablove sa Vašim strujnim naponom.
Što se tiče samog postavljanja rolo ili zebra mehanizma sa motorom, isti je princip. Morate prilikom bušenja koristiti burgiju koja ima minimum veličinu broja osam. Za sve sisteme bez motora je praktično da se koristi burgija veličine broja šest. Obzirom da je rolo mehanizam sa motorom znatno teži, savetujemo da koristite veći tipl i duži šraf.
Nakon bušenja, uzima se tipl veličine broja osam. Uvek ćemo savetovati da nakon ubacivanja tipla uzmete šraf koji je malo duži, taman toliko da probije plastiku. Na taj način možete biti sigurni da ste uradili dobar posao. Nakon svega ovoga postavljate specijalne nosače koji su napravljeni tako da fiksiraju Vaš novi rolo mehanizam.
Naravno, sva ovo što smo napisali ne morate Vi uraditi. Naše preduzeće se bavi proizvodnjom svih rolo i zebra zavesa i nudi profesionalnu montažu svih mehanizama. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja za nas ili želite da se konsultujete, slobodno nas pozovite. Mi smo tu da Vam pomognemo da izaberete najbolje boje, modele i dezene za svaki Vaš prostor.


GARANCIJA NA SVE MODELE ROLO ZAVESA

Kako bi prezentovali naš proizvod na pravi način, dajemo garanciju uz svaki kupljeni mehanizam sa motorom. Garantni rok za sve rolo zavese sa motorom iznosi sedam godina.
Kvalitet stavljamo na prvo mesto. Naš izbor motora koji se nalazi u svakoj rolo ili zebra zavesi je primaran. Iz tog razloga postoje i određeni sugurnosni prekidači koji će sprečiti bilo kakav kvar i produžiti životni vek mehanizma.
Motor usled učestalog korišćenja radi i zagreva se. To znači da na svaki Vaš dodir mehanizam motora postaje topliji što nije nikakav problem. Ukoliko se rolo zavesa celim platnom koristi više od deset puta zaredom u minutu, motor se može opteretiti.
Zato je sigurnosni prekidač podešen na maksimalnih deset pomeranja platna u minutu. Nakon toga motor se automatski gasi i čeka se dok ohladi. Ovaj način može da Vam produži životni vek motora jer će uvek raditi optimalno.
Ovo je vrlo važno i korisno za sve mehanizme koji imaju velike površine što prekrivaju. Ako je rolo ili zebra platno veće, motor će trpeti veće opterećenje.
Garancija važi i za sve ostale naše proizvode koji nemaju motor u sebi. Pod tim mislimo na: rolo i zebra zavese, rimske ili paketo zavese, garnišne i sve druge proizvode. Panel zavese proizvodimo po tačnim merama od svih vrsta materijala i mogu se pomerati ručno ili na lančić.


SPOLJAŠNJE ROLO ZAVESE SA MOTOROM

Spoljašnji mehanizam zavesa je potpuno drugačiji od unutrašnjeg rolo mehanizma. Prvenstveno najveća razlika je u tome što spoljašnje rolo zavese sa motorom moraju biti prilagođene drugačijem okruženju. Niske ili visoke temperature, sneg, kiša ili vetar su samo neki od faktora na koje treba obratiti pažnju.
Iz tog razloga moramo objasniti da spoljašnje rolo zavese imaju potpuno drugačiju strukturu. Za početak moramo napomenuti da kutije gde se stavlja platno iznose dvadeset puta dvadeset centimetara dimenzije. To znači da ovi sistemi moraju da imaju veliku, stabilnu i čvrstu podlogu gde se mogu montirati.
Spoljašnje rolo zavese se prave od plastificiranih i UV otpornih platna koja su veoma kvalitetna, cvršta i izdržljiva. Ona moraju biti takva jer se spoljašnji vremenski uslovi često menjaju i nepredvidljivi su. Morate znati da zebra dezeni ne mogu da se poruče za spoljašne rolo zavese zbog svoje lagane strukture materijala.
Zbog vremenskih uslova koji mogu biti nekad i ekstremni, sve spoljašnje rolo zavese se montiraju sa vođicama. One se stavljaju na same ivice otvora i platno kroz njih prolazi. Ovo se radi iz razloga što se na ovaj način povećava čvrstina kompletnog mehanizma.
Postoji veliki izbor različitih boja i struktura platna koji su Vam dostupni uz ovaj mehanizam. Struktura konstrukcije je u osnovi od aluminijuma antracit sive boje ali se po žalji može prefarbati u svaku nijansu. Na Vama je da odlučite da li želite spoljašnje ili unutrašnje modrene rolo mehanizme koje se jednostavno pokreću.


DALJINAC ZA POMERANJE ROLO ILI ZEBRA ZAVESA

Daljinac koji ide uz sve automatske rolo ili zebra sisteme ima u sebi devet kanala. Svaki kanal predstavlja jedan rolo sistem koji je zakačen za zid ili za plafon. Daljinski upravljač može da odredi više nivoa pozicioniranja platna.
Postoje tri osnovne mogućnosti u ovom slučaju. Prva mogućnost je da platno podesite da se namota skoz do vrha. Druga mogućnost je da podesite da se platno spusti do samog kraja. Treća mogućnost je da prekinete podizanje ili spuštanje u svakom momentu. U tom slučaju platno ostaje tamo gde Vi odredite.
Postoje i specijalni daljinci koji se dodatno mogu poručiti. Oni mogu da regulišu rolo zavese sa motorom na više različitih načina. Možete ih podesiti da se upale na tajmer ili vremenski interval koji Vi odredite. Možete namestiti da se rolo ili zebra zavese podižu i spuštaju na osnovu spoljašnjeg vremena. Mogućnosti su različite i na kraju Vi ipak treba da odlučite kakav mehanizam želite.
Osnovni daljinac za pokretanje motornih sistema je u crnoj boji. Na njemu imate mali displej koji Vam može pokazati koji kanal koristite i koja je funkcija u toku. Na taj način moći ćete da kontrolišete sva podešavanja Vaših zebra ili rolo sistema.


NAJBOLJI MATERIJALI I PLATNA

Ako želite da izaberete najbolje materijale platna za rolo ili zebra zavese, poslušajte naše savete. Svaki materijal je različite strukture ili boje. Za početak je bitno da odredite kojim sistemom zavesa želite da krase Vaše prozore.
Ako izaberete moderno onda Vam savetujemo da pogledate naše Ombre kataloge zebra modela. To su reljefna platna koja se prelivaju u više različitih boja. Postoji nekoliko modela i svaka struktura boja je drugačija. Ako ipak želite jednobojno rolo platno onda savetujemo neke modernija i čista platna. Na taj način možete izabrati između dvadeset različitih boja materijala.
Ako želite da malo da zamračite prostoriju onda Vam savetujem Blackout modele rolo ili zebra zavesa. Rolo zavese sa motorom se inače najviše poručuju uz ovu vrstu platna. Zebra modeli postoje u tri boje i to zlatnoj, srebrnoj i bronzanoj boji. Rolo platna postoje u deset osnovnih boja i to u četiri različita modela.
Zebra zavese nikada ne mogu neutralisati sunčevu svetlost kao što neutrališe jednobojno rolo platno. Zato pažljivo izaberite stil koji želite da bude istaknut u Vašoj sobi ili kancelariji.
Ako ste ipak ljubitelj rustičnih modela onda su za Vas stilske šare koje su jako zanimljive. Postoji veliko broj stilskih modela platna koji mogu veoma luksuzno ukrasiti Vaše prozore. Različiti stilovi dezana i pastelnih boja mogu da naprave veoma efektna uklapanja. Naročito ukoliko imate prisutan stilski ili rustični nameštaj u istom prostoru.
Za sam kraj možete izabrati i dečije dezene. Postoji veliki izbor rolo zavesa u svim jarkim bojama koji mogu ukrasiti svaku dečiju sobu. Ako ipak želite neke print šare onda Vam savetujemo da izaberete zebra platna. Tu ćete sigurno naći neku zanimljivu šaru koja će ulepšati detinjstvo Vašem detetu.

123

Pratite nas na Instagramu
D-Art Collection instagram profil

Najčitanije vesti

Rolo zavese za prozore

Rolo zavese za prozore

Rolo zavese za prozore možete izabrati u svim bojama. Ova vrsta zavese sa danas stavlja u…

Prodavnica 1

Svetogorska 5 - Centar

11000 Beograd

069/690-200

011/33-49-313

Prodavnica 2

TC Piramida - Novi Beograd

Jurija Gagarina 153A

Centralna Piramida - I sprat - lokal 38A

11000 Beograd

069/690-828

Prodavnica 3

Prote Mateje 64 - Vračar

11000 Beograd

011/38-36-806

Prodavnica 4

Jovanke Radaković 80b - Mirijevo

11000 Beograd

069/36-92-587

Rolo i zebra zavese dolazak na kućnu adresu
Zakažite svoj termin pozivom:
069/690-610