Rimske - Paketo Zavese

Rimske - Paketo zavese

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Rimske zavese su inače poznate dugi niz godina i kao paketo zavese. Iako imaju dva različita naziva sistemi po kojima su pravljeni mehanizmi su potpuno isti. Mi vam nudimo jedinstveni sistem gde možete sami izabrati na koji način želite okačiti zavese. Rimske zavese su napravljene od kvalitetnog aluminijumskog materijala koji se ne savija i može podneti veliki teret.

 

 

Velika je prednost što se kod ovih vrsta zavesa mogu koristiti apsolutno svi metražni materijali koje imamo u ponudi. To znači da možete izabrati materijal koji propušta svetlost ili materijal koji totalno zamračuje prostoriju. Površina svih dezena tekstila je različita i vi možete odrediti šta vam se najviše uklapa u dekoraciju. Ono što je specifično za rimske zavese je to da su one veoma efektan dekorativni detalj. Napominjemo da se za rimske zavese ne mogu koristiti materijali koje koristimo za rolo zavese.

 

Neka od zanimljivih i popularnih platna su lan, markizet i soft. Ovi materijali prostoriji daju otmenost i eleganciju. U isto vreme sve materijale i dezene nudimo u svim osnovnim bojama. Možete izabrati i uskladiti nijansu sa vašim nameštajem ili bojom zidova. Veoma je korisno reći da se ovi mehanizmi mogu ugraditi na plafon, zid ili okvir prozora.

RIMSKE - PAKETO ZAVESE UZ TRI NAČINA IZRADE

Postoje tri načina izrade koje vam nudimo za rimske zavese. Prvi način je izrada prugastih modela. Na mehanizam lepimo materijal preko čičak trake. Nakon toga u zavesu odabranog dezena stavljamo metalne šipke koje su simetrično raspoređene. Ceo sistem prate dve vertikalne trake koje se vezuju za mehanizam. Iz toga dobijamo prugasti izgled zavese koja se može proizvoljno pomerati i nabirati.

 

 

Drugi način izrade jeste identičan prvom ali jedina razlika je u tome što u materijalu zavese nema šipki. Materijal se spušta i podiže tehnikom nabiranja. Tehnika povlačenja kod rimske zavese vrši se pomoću lančića. Ovakva izrada zavesa je veoma lep prizor za svaki stambeni objekat koji ima spoj otmenosti i starinske rustičnosti. Ukoliko Vam se ovaj stil ne sviđa možete izabrati efektno rešenje kao što su rolo mehanizmi.

 

Treći način je izrada tradicionalnih zavesa koje datiraju iz vremena rimskog carstva. U to vreme su počele da se koriste improvizovane rimske zavese koje su u sebi imale kanape. Povlačenjem kanapa sa strana pravio bi se nabor i podizala zavesa. Danas postoji mahanizam koji sve to radi ali rimska zavesa je zadržala istu tehniku nabiranja koje je popularna i dan danas.

 

CENA RIMSKIH ZAVESA: od 2.200.00 RSD do 4.400.00 RSD po m2.

MODELI: Pamuk, lan, soft, pliš, organdin...

MONTAŽA: Vršimo ugradnju na svim površinama.

 

IZRADA RIMSKIH ZAVESA PO TAČNIM DIMENZIJAMA

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.rolozavese.rs/rimske-paketo-zavese#sigProId49d581770d

123

Pratite nas na Instagramu
D-Art Collection instagram profil

Najčitanije vesti

Rolo zavese sa motorom

Rolo zavese sa motorom

Rolo zavese sa motorom su mehanizmi koji se mogu ugraditi na unutrašnji ili spoljašnji…
Rolo zavese za prozore

Rolo zavese za prozore

Rolo zavese za prozore možete izabrati u svim bojama. Ova vrsta zavese sa danas stavlja u…

Prodavnica 1

Svetogorska 5 - Centar

11000 Beograd

069/690-200

011/33-49-313

Prodavnica 2

TC Piramida - Novi Beograd

Jurija Gagarina 153A

Centralna Piramida - I sprat - lokal 38A

11000 Beograd

069/690-828

Prodavnica 3

Prote Mateje 64 - Vračar

11000 Beograd

011/38-36-806

Prodavnica 4

Jovanke Radaković 80b - Mirijevo

11000 Beograd

069/36-92-587

Rolo i zebra zavese dolazak na kućnu adresu
Zakažite svoj termin pozivom:
069/690-610